Werkgroep Herinrichting

Beste buurtbewoners,

Het bestuur heeft een goed gesprek gehad met de wethouder Ralph Geers en de stadsecoloog Jan van Mil op locatie. De gemeente heeft van Stichting Marggraff grond aangekocht tussen de dijk van de Ertveldplas en woningen van Oud Orthen. Daarnaast worden vijf woningen gesloopt Dit gebied loopt van de Kerkhoekweg langs de dijk aan de Ertveldplas tot aan de Ertveldweg en Orthen. Namens de bewoners van Oud Orthen hebben we gevraagd de plannen voor de gebiedsontwikkeling en inrichting van het binnenterrein mee te kunnen bepalen. Voor het vervolg wordt er een werkgroep samengesteld. De werkgroep bestaat uit 4 bewoners en 2 ambtenaren. Het doel is om tot een gezamenlijk plan te komen waarin ook de wensen vanuit de buurt worden verwerkt. Dat plan wordt dan uiteindelijk ook aan de bewoners voorgelegd. Zo zijn er al ideeën aangeleverd voor buurttuin en speelgelegenheid.
Vanuit de verenging zitten twee bestuursleden in de werkgroep. Voor uitbreiding van de werkgroep zoeken we nog twee enthousiaste bewoners die met ons aan de slag willen. Daarnaast vragen we iedereen om ideeën aan te leveren waar de werkgroep mee aan de slag kan. Ga snel naar de website om je ideeën te spuien of je op te geven voor de werkgroep. Aan de slag om onze buurt mooier te maken. Dat vindt het bestuur de moeite waard.
https://vereenigingoudorthen.nl/hier-opgeven/

2 thoughts on “Werkgroep Herinrichting”

  1. Mijn idee voor herinrichting: creëer een buurtpark met daarin veel schaduwrijke plekken, picknickplaats met zitjes, speeltuin geïntegreerd in groen bv hut in boom, lekker kuilen graven etc., jeu de boulebaan, buurtmoestuin, waterpad.
    Behoud de paardenstal voor realisatie buurtbatterij, opslag materialen voor onderhoud moestuin, buurtpark en delen van spullen voor buurt ( kruiwagen, maaimachine etc.)
    Paardenstal omringen met veel groen zodat deze niet zichtbaar is vanaf weg en achtertuinen bewoners.
    Daar waar woningen gesloopt worden veel groen ( bomen, wilde planten etc). Onderzoek mogelijkheid om ondergronds veel water op te slaan tijdens natte tijden om water te gebruiken door buurt voor droge tijden.
    Koop grond Spierings op, saneer het en maak het onderdeel van natuur. Veeeeel bomen om onder te zitten!

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *